AURA SERI & AURA GENIUS – Wajah Lebih Berseri dan Bertenaga!

AURA SERI & AURA GENIUS Wajah Lebih Berseri dan  Bertenaga! AURA SERI . SERIKAN WAJAH ANDA DENGAN AURA SERI ! Wajah Anda Bertambah Berseri & Bertenaga !   RM 55.00 (Harga Sebenar More »

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP RM30.00 + RM6 POSLAJU FUNGSI? Untuk pemutihan kulit muka dan badan serta celah2 lipatan badan? Diperkaya dengan Virgin Coconut Oil, Arbutin, Vitamin C & E More »

TRICAJUS – Mengimbangi sistem hormon& meningkatkan kekuatan seksual

. Tricajus . Harga Promosi : RM115.00(Harga Sebenar : RM 130.00) .Apa itu Tricajus ?Suatu formulasi minuman tambahan yang yang menggabungkan bahan -bahan seperti:* Lepidum Peruvianum Chacon – MACA.* Tribulus Terresteris* Teh More »

STAY FIT

STAY FIT JUS PRA-CAMPURAN ROSELLE, COLLAGEN, MIRIFICA, KACIP FATIMAH, TEH HIJAU, VITAMIN C, SERAT PSYLLIUM  RM60.00 1 KOTAK  RM150.00 3 KOTAK KEBAIKAN :- Minuman diet untuk menurunkan berat badan dan kekal langsing, More »

BEAUTEE NANO SCAR SERUM

BEAUTEE NANO SCAR SERUM This Scar Serum is more absorbent than a scar cream and possesses skin rejuvenating properties making it of great assistance in removing scars. It is great for oily, More »

BELINA COSMETICS

BELINA COSMETICS BELINA COSMETICS – Keaslian Yang Terserlah . Produk susu kambing BELINA dari New Zealand dihasilkan khas untuk mereka yang mengambil berat tentang kecantikan kulit. Susu kambing bukannya sesuatu yang baru More »

POISSE MARINE COLLAGEN

Poisse Marine Collagen – Kulit Kelihatan Segar, Muda & Cergas Sepanjang Masa  . . Poisse Marine Collagen“Anda ingin kelihatan segar, kulit kelihatan muda dan cergas sepanjang masa” . HARGA PROMOSI : RM More »

LOSYEN TRIM SERBA GUNA PATI HALIA ATIKA BEAUTI

LOSYEN TRIM SERBA GUNA PATI HALIA ATIKA BEAUTI  RM22.00 + RM6 POSLAJU Membantu membuang angin dalam badan. Sangat sesuai untuk urutan ibu-ibu lepas bersalin. Membantu melancarkan peredaran darah. Membantu menghapuskan lemak yang More »

RXLITE – SUPER RXLITE

RX LITE 1 KOTAK [30 sachets] = RM108.00 [AHLI] 2 KOTAK = RM200.00 [AHLI]*Bukan ahli 1 kotak = rm138.00; 2 kotak = rm250.00 *Boleh turun 2kg dlm masa 7hari *RXLite boleh digunakan More »

BIODEX NATO-K

BIODEX NATO-K  RM65.00  + RM6 POSLAJU (Harga Pasaran :  RM 69.90) . Keterangan Sejenis enzim yang dihasilkan dari proses penapaian soya yang diamalkan turun-temurun oleh masyarakat Jepun kerana kelebihannya yang: * melancarkan More »

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR RM28.00 + RM6 POS LAJU BORONG MINIMUN 10 HELAI SMS UNTUK YANG SERIUS MEMBORONG SHJ. Memberi kesan seakan bersauna, selepas 30 minit pemakaian, kulit akan More »

TRIMM LEMMON DRINK – ATIKA BEAUTY

TRIMM LEMMON DRINK – ATIKA BEAUTY RM25.00 + RM6 POSLAJU  (14 SACHETS) Sangat Berkesan Untuk: Mempercepatkan pembakaran lemak yang berlebihan. Menurunkan berat badan. Melawaskan pembuangan air kecil dan besar serta mengelakkan sembelit. More »

BONANZA ZYMO-EXCITATIVE MEMBERANEOUS KFM CREAM

BONANZA ZYMO-EXCITATIVE MEMBERANEOUS KFM CREAM    Cleansing, brightening and recovery of skin elasticity in just one step.  RM75.90 + RM6 POSLAJU (250G) RM115.90 + RM6 POSLAJU (550G) FUNCTIONS: BONANZA Zymo-excitative Membraneous, a More »

EROTICA XL- MEMBENTUK DAN MENGUBAH SAIZ KELELAKIAN

EROTICA XL  MEMBENTUK DAN MENGUBAH SAIZ KELELAKIAN  RM 31.00 + RM6 POSLAJUHarga Sebenar : RM 35.00 (WM) / RM 37.00 (EM) Erotica XL dapat membentuk dan memanjangkan saiz zakar mengikut saiz tubuh More »

AYUZIP SERIES

Ayuzip Series Kembalikan kegemilangan ketika zaman dara anda !!! RAWATAN LUARAN &  DALAMAN dengan menggunakan Ayuzip Series yang mengandungi bahan herba yang dapat digunakan untuk keintiman rumahtangga. Tips 1 : Gunakan Ayuzip V-Gin Lotion untuk merasai bagaikan More »

 

Coklat Minda & ChoCollagen [Hijrah] : Khasiat Penyubur Minda

.

.

Coklat Minda

Khasiat Penyubur Minda

.

.

ADAKAH ANDA @ ANAK ANDA MEMPUNYAI MASALAH BERIKUT :

Fikiran seringkali berkecamuk & tidak tenang ?
Mudah lupa & susah mengimbas kembali maklumat yang dibaca ?
Tidak minat belajar @ tidak dapat mengekalkan konsentrasi belajar dalam jangka waktu yang lebih lama ?
Tiada mood, tidak yakin & berfikiran negatif

 

MEMPERKENALKAN…..

.


http://2.bp.blogspot.com/-K5sxFZk3XMs/Tjj8w6mQUAI/AAAAAAAAAS0/F2qXl0kA7as/s400/Order_Online2.jpg

Nak Order Produk? Klik Sini!

http://3.bp.blogspot.com/-DNokPxxSH_8/Tjj8xEjMrdI/AAAAAAAAATE/sWFVjwi8KNU/s400/header_order_online.png

.

NEW PRODUK DARI SYARIKAT COKLAT MINDA HIJRAH

.

Chocollagen

http://2.bp.blogspot.com/-aO02V4MCg40/TvQKgn_ZfPI/AAAAAAAAAzk/QUUQgQ6fIYg/s1600/cho-collagen-edit.jpg

Harga Jualan : RM49.00 [Sem. Malaysia] / RM52.00 [Sabah/Sarawak]

.

PAKEJ PENGEDAR/STOKIS SILA RUJUK JADUAL DI BAWAH

.

COKLAT MINDA jenama HIJRAH adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pemakanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak dan sedap, senang dibawa k emana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

.

COKLAT MINDA mampu bertindak sebagai pemuliharaan EQ dari aspek :

* Khasiat pemangkin (catalyst) yang berupaya dalam membantu mempertingkatkan daya penguasaan kebijaksanaan perasaan;
* Khasiat perangsang (stimulator) yang boleh membantu menambah keupayaan penggunaan kedua-dua kemahiran perasaan (mental) dan kemahiran lahiriah (jasmani) secara semulajadi di dalam diri pelajar itu sendiri;
* Khasiat penjana (energizer) yang mampu membantu? membekalkan tenaga secara semulajadi untuk proses pembelajaran yang memerlukan tahap tumpuan yang tinggi secara istiqamah dengan keupayaan mengawal perasaan dan minda dengan bijaksana tanpa perhatian dan kawalan berlebihan oleh pihak lain;
*Membekalkan sumber pemakanan yang lengkap dan seimbang dengan khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh, khususnya untuk keperluan organ otak bagi menjana emosi yang stabil serta minda yang cerdas dan cergas.

.
Khasiat & kebaikan

* Membantu meningkat dan Menguatkan Daya Ingatan. Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang? diajar oleh guru;
* Membantu mengatasi Tekanan (stress). Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ?blank? walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan;
* Membantu memulihkan Semangat & Tenaga. Fikiran terasa begitu lembap/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi;
* Membantu mengekang Perasaan Mudah Putus Asa. Rasa ?give up? walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah.

.

Kandungan coklat minda

.

* Koko – Selain daripada mempunyai perbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh manusia, koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emosi seperti sayang, rasa cinta dan keceriaan. Secara perbandingan, koko/coklat mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membuktikan bahawa koko/coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang. (Sumber -Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the USA)

* Gotu Kola (Pegaga) – Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai ?nerve tonic? untuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi ?stress?, memulihkan ?reflexes? dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yang terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity). (Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3)

* Kacang Soya – Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semua essential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan. (Petikan? kata – Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition’s Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA)

* Susu Kuda – Alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia. Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu. (Kajian Godovac Zimmermann et? al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000)

.
Testimonial


TESTIMONIAL PELAJAR


Nur Syuhadah Shahirah bt Junaidi (12 tahun)
Sekolah Kebangsaan Jeliang, Manong, Perak

Simptom
Kurang keyakinan diri.

Perubahan
Peningkatan dari segi akademi dan ko-kurikulum;
Memperolehi keyakinan diri;
Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR 2007.

*****

Mohd Ashraaf b Mohd Fakaruddin (12 tahun)
Sekolah Kebangsaan Trosor, Sg. Siput, Perak

Simptom
Sukar mengingati apa yang di pelajari;
Sering mengantuk dalam kelas;
Sukar fokus semasa dalam darjah.

Perubahan
Mudah mengingati pelajaran;
Mudah memberi tumpuan kepada pelajaran;
Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan uPSR 2007.

*****


Adik beradik

Mohd Faris b Hj Tajul Arshad (13 tahun)
Sekolah Menengah Integrasi, Gopeng, Perak

&
Aini Fasihah bt? Hj Tajul Arshad (15 tahun)
Sekolah Menengah Agama Raja Nazrin, Kg. Gajah, Perak

Simptom
Kedua-dua pelajar di akui sederhana oleh ibu-bapa.

Perubahan
Prestasi pelajaran meningkat;
Mudah mengingati pelajaran;
Mohd Faris memperoleh 5A dalam peperiksaan UPSR 2007;
Aini Fasihah mendapat 9A dalam peperiksaan PMR 2007.

*****


Nor Shazila Hanim bt Mohd Sani (11 tahun)
Sekolah Kebangsaan Datin Khadijah, Kuala Kangsar, Perak

Simptom
Sukar mengingati apa yang di pelajari;
Prestasi pelajaran sederhana;
Sukar fokus semasa dalam darjah.

Perubahan
Prestasi pelajaran meningkat, terbaik dalam kelas;
Mudah memberi tumpuan kepada pelajaran;
Lebih fokus dalam kelas dan aktif dalam ko-kurikulum sekolah.
*****

Muhammad Luqman Fiqri Bin Muhammad Nadzri (9 tahun)
Sekolah Kebangsaan (Ugama) Seksyen 3, Shah Alam

Simptom
Sering tertidur dalam kereta waktu dalam perjalanan ke sekolah;
Selalu letih dan mengantuk di dalam kelas;
Kurang memberi perhatian semasa di dalam kelas.

Kadar pengambilan Coklat Minda

Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Jun 2008;
Dos yang diambil : 2 biji sehari (1 biji pagi, 1 biji petang)

Perubahan
Hanya selepas 2 hari mengambil CM, tidak lagi tidur dalam kereta waktu ke sekolah;
Tidak lagi ada letih dan mengantuk dalam kelas;
Menurut gurunya beliau kini aktif berinteraksi dalam kelas;
Mendapat tempat pertama dalam Peperiksaan Pertengahan Tahun 2008

*****


Muhammad Imran Fiqri Bin Muhamad Nadzri (7 tahun)
Sekolah Kebangsaan? Raja Muda, Seksyen 4, Shah Alam

Simptom
Selalu letih dan mengantuk di waktu pagi dalam kereta dan di dalam kelas;
Kurang memberi perhatian semasa dalam kelas sebab tertidur;
Cepat jemu membuat kerja sekolah dan malas belajar
Menurut kata guru kelasnya beliau seorang yang ?moody? dan sensitif serta degil.

Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Jun 2008
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang)

Perubahan
Perubahan dari segi tanggungjawab dan keinginan untuk belajar tanpa disuruh;
Ada perubahan dengan menunjuk minat dan menumpukan perhatian dalam kelas;
Ada peningkatan dari segi prestasi terutamanya mata pelajaran Sains dan Matematik;
Peningkatan dari segi kreativiti;
Sikap ?moody? berkurangan.

*****


Muhammad Aliff Fiqri Bin Muhamad Nadzri (3 tahun)

Kadar pengambilan Coklat Minda

Dos yang diambil : 1 biji sehari waktu tengahari selepas balik dari rumah pengasuh

Perubahan

Ketara lebih aktif dan kreatif dari segi ikhtiar untuk mendapat sesuatu;
Bijak berkomunikasi;
Cepat belajar sesuatu yang baru.

*****

Athirah Batrisyia Binti Aziz (8 tahun)
Sekolah Kebangsaan Sungai Kertas, Batu Caves, Selangor

Simptom
Selalu mengantuk dan tidur didalam kelas;
Lambat menyiapkan kerja sekolah serta kurang reaksi bila ditanya;
Kurang fokus bila guru mengajar;
Kedudukan dalam kelas tempat ke 22 dengan 3A, 2B.

Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil CM pada awal bulan Mei 2008;
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang).

Perubahan
Perubahan kelakuan mula dapat dilihat selepas 5 hari pengambilan CM;
Lebih ceria dan cergas;
Selalu bersemangat dan ingin cepat ke sekolah;
Lebih suka bertanya;
Mendapat tempat pertama dalam kelas pada Peperiksaan Pertengahan Tahun Jun 2008 dengan 5A.

*****


Muhammad Zahil Bin Rahmat
Muhammad Zahin Bin Rahmat

( Kembar – 7 tahun)
Sekolah Kebangsaan Kuang, Selangor

Simptom
Selalu letih dan mengantuk di waktu pagi dalam kereta dan di dalam kelas;
Awal persekolahan Jan 2008 ke kelas KIA (kelas pemulihan), tidak boleh mengeja;
Biasa tidur dalam kelas waktu petang di sekolah ugama;
Keputusan ujian Prestasi Mac 2008 -
Adik Muhammad Zahil (3A, 2B, 1C);
Adik Muhammad Zahin – (2B, 1C, 3E)

Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Mei 2008
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang)

Perubahan
Perubahan dapat dilihat selepas pengambilan 1 botol Coklat Minda;
Tidak lagi sering tidur di kelas petang;
Rajin membaca tanpa di suruh;

Keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun 2008 -

Adik Muhammad Zahil
Prestasi pelajaran meningkat? – (3A, 2B, 1C)
Mendapat tempat pertama dalam kelas

Adik Muhammad Zahin
Prestasi pelajaran telah meningkat – (1B, 3C, 1D)
Dimasukkan ke kelas PERDANA? kerana menguasai kemahiran membaca.


Harga Promosi

SEMENANJUNG – RM 49.00 (Normal Price : RM 55.00)

SABAH/SARAWAK -RM 52.00 (Normal Price : RM 58.00)

*Free Postage

.

PAKEJ COKLAT MINDA – SEMENANJUNG MALAYSIA

Pakej Harga Untuk Pengedar/Stokis Semenanjung Malaysia

(Boleh campur-campur dengan chocollagen)

- Setiap kali pesanan diwajibkan membuat pesanan pada kuantiti yang sama untuk mendapatkan diskaun yang sama.

Pakej
Kuantiti
Harga Sebotol
Jumlah Bayaran
Pakej Pengedar – 6 Botol
6
RM 39.00
RM 234.00
Pakej Stokis – 30 Botol
30
RM 35.00
RM 1,050.00

*Free Postage Semenanjung Malaysia

.

PAKEJ COKLAT MINDA – SABAH/SARAWAK

Pakej Harga Untuk Pengedar/Stokis Sabah/Sarawak/Brunei

(Boleh campur-campur dengan chocollagen)

- Setiap kali pesanan diwajibkan membuat pesanan pada kuantiti yang sama untuk mendapatkan diskaun yang sama.

Pakej
Kuantiti
Harga Sebotol
Jumlah Bayaran
Pakej Pengedar – 6 Botol
6
RM 42.00
RM 252.00
Pakej Stokis – 30 Botol
30
RM 37.50
RM 1,125.00

**Free Postage Sabah/Sarawak

Incoming search terms:

 • koko minda al hadi (37)
 • chocollagen hijrah (26)
 • chocollagen jenama hijrah (22)
 • koko minda alhadi (21)
 • chocollagen hijrah testimoni (19)
 • koko minda hijrah (17)
 • coklat minda hijrah stokis (14)
 • coklat minda al hadi (14)
 • produk hijrah (11)
 • coklat minda hijrah pengedar (11)
 • testimoni coklat minda hijrah (10)
 • khasiat koko minda plus (9)
 • kelebihan coklat minda (8)
 • www CoklatMinda com (7)
 • choco collagen hijrah (5)
 • khasiat koko minda (4)
 • www coklatminda com my (4)
 • produk al hijrah (4)
 • produk hijrah chocollagen (3)
 • coklat hijrah (3)
LidBeuatyMall.my - Copyright © 2012. SIHAT ANGGUN LANGSING - All Rights Reserved

Laman Web disediakan oleh : WebJualanOnline.com