VES BREAST PUMP( PAM PAYUDARA )

VES BREAST PUMP( PAM PAYUDARA ) VES BREAST PUMP( PAM PAYUDARA )  RM 250.00 Sahaja (pos percuma) (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan) Ves Breast Pump Kecantikan seseorang wanita pastinya dikaitkan dengan rupa wajah, saiz payudara dan More »

NOUR AIN – Beauty Products

Produk Nour Ain merupakan salah satu produk yang amat laris di pasaran ASIA. Bayangkanlah permintaan produk ini menjangkaui sehingga ke kawasan serantau ini. Produk Nour Ain merangkumi pelbagai jenis produk didalamnya yang mana More »

PERFUME PARADISE

PERFUME PARADISE Wangi Seharian Tanpa Was-Was Wangikan diri anda dengan pati minyak wangi tanpa alkohol PERFUME PARADISE. Himpunan pati minyak wangi yang diinspirasikan dari pelbagai jenama terkenal antarabangsa yang sedang hangat di More »

DR JOHNSON SLIMMING PRODUCTS

DR JOHNSON SLIMMING 4 IN 1 SET HARGA: RM75.00 + RM10/15 POSLAJ SM/SS SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA More »

SENSA OIL

SENSA OIL   SENSAOIL  RM 45.00 (SEMENANJUNG) RM 50.00 (SABAH,SERAWAK,LABUAN) No Pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia MAL05092306TC Anda boleh mengesahkan status pendaftaran produk secara langsung di Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan di www.bpfk.gov.my . Di More »

SET BERSALIN SERI DEWI MALAM

SET BERSALIN LENGKAP SERI DEWI MALAM Harga Promosi : RM 460.00 (Harga Sebenar : RM 491.00) POS: rm10 sm/rm25 ss SET BERSALIN LENGKAP Mengandungi:- ~ Jamu Dewi Dara ( 50 Kapsul) ~ More »

SENSA OIL

SENSA OIL SENSAOIL RM 40.00 (SEMENANJUNG) RM 45.00 (SABAH,SERAWAK,LABUAN) SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA HABI MAT DIAN No More »

ZIRANA MASSAGE BELT 3-IN-1

ZIRANA MASSAGE BELT 3-IN-1   RM150.00  To Order:- SMS/WhatsApp 013.7843044 Massage is known to increase blood flow, decrease stiffness and reduce symptoms of stress. This massage belt offers area specific targeting to More »

PRO EXTENDER

PRO EXTENDER PRO EXTENDER v1 Harga Asal : RM 160.00 Promosi Hebat RM 110.00 Sahaja (pos percuma) (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan)  Dapatkan Sekarang !!! PRO EXTENDER V2 Harga Asal : RM 220.00 Harga Asal : More »

SENSA VAKUUM PUMP

 SENSA VAKUUM PUMP SENSA VAKUUM PUMP RM 79.00 Sahaja (pos percuma) (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan)  Sensa vacuum pump adalah pam zakar yang telah direka cipta khas untuk lelaki yang inginkan saiz zakar yang keras, besar More »

EGYPTIAN MAGIC CREAM

EGYPTIAN MAGIC CREAM (EMC)  1 jar (118g) = Rm125.00  + Rm6 / Rm10 poslaju SM/SS HUBUNGI:- SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: More »

CALIFORNIA BEAUTY SILHOUETTE SLIM ‘N LIFT

 CALIFORNIA BEAUTY SILHOUETTE SLIM ‘N LIFT RM50.00 + RM6 POSLAJU  To Order: SMS/WhatsApp 013.7843044 Drop 2 or even 3 Dress Sizes With ZERO Effort! California Beauty®’s Slim’n Lift™ Silouette is a revolutionary More »

HANDSOME-UP

HANDSOME-UP Versi 1 RM90.00 (pos percuma) (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan)   Versi 2 RM100.00 (pos percuma) (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan)   Saiz – 9 inci ( 24 cm ) panjang 2.4 inci ( 6 cm ) diameter   More »

NURBEAUTYLINE SOY COLLAGEN

NURBEAUTYLINE SOY COLLAGEN PREMIUM      Kandungan 13g x 10 sachet x 2 HARGA PEK PROMOSI RM50.00 UTK 2 KOTAK HARGA PASARAN RM 39.00 UTK 1 KOTAK To Order:- WA/SMS 013.7843044   RAHSIA More »

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR RM28.00 + RM6 POS LAJU BORONG MINIMUN 10 HELAI SMS UNTUK YANG SERIUS MEMBORONG SHJ. Memberi kesan seakan bersauna, selepas 30 minit pemakaian, kulit akan More »

 

RONASUTRA MINERAL POWDER n RONASUTRA PELEMBAB

Ronasutra Mineral Powder & Pelembab

http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image001.png
HARGA: RM42 [HARGA SEBENAR RM48]

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs390.snc3/23800_102941533070127_100000628424176_89493_3602254_n.jpg
Ronasutra Mineral Powder
(Kekal sehingga 16 jam)
Kulit Sensitif? Berjerawat? Solekan Tak Tahan Lama?
Wajah anda mungkin alah pada bedal solekan biasa, bedak telkum atau sunblock cecair.Berubahlah kepada pilihan yang lebih baik! 
Kelebihan :
  • Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran dan bakteria;
  • Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan peeling, pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering;
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina;
  • Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat;
  • Merapi & menyerikan wajahdengan hanya satu sapuan. Tidak perlu guna faundation berasingan. Serbuk halus& lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit berminyak.
  • Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji;
  • Tiada tarikh luput.
  •  Diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat & merapi wajah anda. 
  • Berfungsi sebagai pelindung matahari, faundation serta bedak solekan.
  • Bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet dan pewangi! 
  •  
 TESTIMONI 


Posts:1194   Credits:1727   14-9-2011 12:42 | View this author’s posts

salam,

saya memang peminat setia Ronasutra ni.. dh 2 tahun lebih pakai bedak ni.. memang best dan menakjubkan.. sebelum ni kulit saya berjerawat teruk.. skang ni alhamdulillah, kulit makin elok.. glowing gitu.. bangun pagi pon xde berminyak.. jerawat xnaik.. memang best la.. xnak dh tuka pada bedak lain.. bedak ni memanmg serasi sangat dgn saya


then sajer tuko ngan RS nih…dah 2bulan pakai– rasa muka tak tebal pakai mekap(best)..ringan jer muka ramai gak org tegur muka dah glowing….tekstur kulit pun lembut ( samping2 tuh wat gak facial) — jerawat pun makin kurang …… apa2 pun, kalo ikut teknik pemakaian yg diberi….mmg best la…  aku pakai honey…..

 

Testimoni :

Jenis-jenis mineral powder :
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image010.png 
Ronasutra Mineral Powder in Cream Peach (01)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Cream Peach for pinkish, fairer skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image012.jpg


untuk kulit cerah kemerahan
(MENJADI PILIHAN RAMAI)
____________________________________________________

http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image014.png 
Ronasutra Mineral Powder in ‘Sawo Yellow’ (02)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Sawo Yellow – for yellowish, fairer skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image016.jpg
untuk kulit cerah kekuningan

____________________________________________________
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image018.png

Ronasutra Mineral Powder ‘Natural Buff’ (03)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Natural buff for yellowish, medium skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image020.jpg
untuk kulit sederhana kekuningan
(MENJADI PILIHAN RAMAI)
____________________________________________________
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image022.png 
Ronasutra Mineral Powder ‘Honey’ (04)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Honey – for reddish, medium skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image024.jpg
untuk kulit sederhana kemerahan

___________________________________________________
 http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image026.png
Ronasutra Mineral Powder ‘Mocha’ (05)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Mocha – for yellowish/ reddish darker skin tones.
untuk kulit gelap



Cara Penggunaan :

Tips untuk menggunakan mineral makeup ni. Kebanyakan daripada pengguna masih lagi tidak biasa dengan penggunaan mineral makeup. Takut kalau tersalah guna, akan mengakibatkan pembaziran & nampak kurang natural.

Menggunakan mineral make up sepatutnya digunakan bersama brush iaitu KABUKI brush. Kabuki brush sangatt lembut, meratakan mineral powder (menutup pores dgn efektif) & menjimatkan penggunaan mineral powder. Tapi disebabkan harga KABUKI brush ni agak mahal, tak ramai yg nak melabur semataa-mata untuk brush. But brush is one of the important factor when using mineral makeup.


http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image028.png

  1. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder.

  2. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span.Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.
  3. Gunakan brush kecil(brush utk eyeshadow),untuk menutup cela atau parut dimuka anda. (Seperti guna concealer)
  4. Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar)atau span pada bekas penutupdan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.
  5. Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan(circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.
  6. Anda boleh mengulang langkah diatasutk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher.
  7. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warnautk melakukan shading…bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini :-
  • Contohnya, utk shading di bahagian pipi gunakan ton warna sedikit gelap dari ton yg digunakan pada base kulit anda. (shading gelap di tepi pipi utk efek muka sedikit tirus). Utk kulit cerah yg sgt pucat, selepas guna base 01 yg sesuai dgn warna kulit, boleh gunakan sedikit ton 02 atau 03 utk menambahkan sedikit warna kulit.
  • Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.   _________________________________________________

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs020.snc6/167091_196010230412500_100000105743912_798432_2099791_n.jpg 

HARGA: RM42 [HARGA SEBENAR RM48]
.

Incoming search terms:

  • produk ronasutra (53)
  • bedak ronasutra testimoni (41)
  • kebaikan bedak ronasutra (41)
  • pelembab ronasutra (38)
  • ronasutra skin care (35)
  • krim pelembab ronasutra (34)
  • ronasutra murah (33)
  • ronasutra testimoni (25)
  • testimoni bedak ronasutra (18)
  • testimoni ronasutra (17)
  • kebaikan bedak rona sutera (17)
  • testimoni ronasutra skin care (16)
  • bedak ronasutera (16)
  • testimoni pengguna bedak ronasutra (15)
  • bedak ronasutra murah (14)
  • testimoni pelembab ronasutra (14)
  • produk rona sutera (13)
  • krim pelembab muka (11)
  • kebaikan ronasutra (10)
  • bedak ronasutra 2014 (10)
LidBeuatyMall.my - Copyright © 2012. SIHAT ANGGUN LANGSING - All Rights Reserved

Laman Web disediakan oleh : WebJualanOnline.com