PHEROMISS

PHEROMISS RM 70.00 / 75.00  Sahaja  (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan) HARGA OFFER: RM65.00 + PosLaju Rm7/11 Sm/SS —————————————————————————————————–  SMS / WhatsApp SAHAJA:  013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR More »

DR JOHNSON SLIMMING PRODUCTS

DR JOHNSON SLIMMING 4 IN 1 SET HARGA: RM75.00 + RM10/15 POSLAJ SM/SS SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA More »

JUS PERAWAN GOLD

Juice- Perawan Gold Juice- Perawan Gold RM 35.00 Semenanjung RM 40.00 (Sabah/Sarawak/Labuan) Juice Perawan Plus Collagen 1001 Khasiat dapat mengembalikan keremajaan anda dan memberi keceriaan dan kebahagiaan dalam rumahtangga anda. Mereka yang More »

ONE DROP PERFUME

One Drop Perfume    One Drop Perfume SINGLE BOTTLE (10 ml) :  RM 25.00 (set biasa) RM27.00 (set celebrities)   . . Wangi Single Bottle Keluaran Terbaru . 1.Inspired by Apple Blossom, Body More »

ZIRANA BAMBOO SLIMMING KORSET 5-IN-1

ZIRANA BAMBOO SLIMMING KORSET 5-IN-1 HARGA: RM80.00 + RM10/15 POSLAJU SM/SS SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA HABI MAT More »

UMAR 1001 RAHSIA KECANTIKAN

UMAR 1001 RAHSIA KECANTIKAN RM250.00 + RM6 POSLAJU FAKTA UMAR Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pengguna-pengguna setakat ini.Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dandiperkatakan melalui testimoni-testimoni seluruh Malaysia dan kini UMAR mula More »

SUPER WHITENING GLUTA KOJIC KOLAGEN SOAP

SUPER WHITENING GLUTA KOJIC  KOLAGEN SOAP RM30.00 + RM6 POSLAJU ? Diperkaya dengan gabungan 8 bahan utama terbaik produk kecantikan pada hari ini.. Glutathione Milk, Arbutin, Kojic, Kolagen,  Licorice, Rosehips, Vitamin C More »

AZANIS SCAR SERUM

AZANIS SCAR SERUM RAHSIA HILANGKAN KESAN PARUT DENGAN MUDAH   AZANIS SCAR SERUM HARGA : RM 70.00 SM/RM 80.00 SS  HARGA PROMOSI: RM 50.00 SM/RM 55.00 SS  FREE POSTAGE —————————————————————————————————– HARGA OFFER: RM65.00 More »

ZIRANA 2-IN-1 BAMBOO CHARCOAL

RM95.00 + rm10/rm15  POSLAJU SM/SS —————————————————————————————————–  SMS / WhatsApp SAHAJA:  013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA HABI MAT DIAN —————————————————————————————————— Charcoal Body Shaper More »

SHAMELYN NU3 – JUS MANGGIS

Jus Mangostyn Shamelin amat berkhasiat dan mempunyai kuasa ?Anti-Oksida? yang amat tinggi. Kajian menunjukkan buah manggis atau jus manggis ini mempunyai cirri-ciri antioksida yang sangat berkesan jika dibandingkan dengan antioksida pada vitamin-vitamin More »

NIGHT SLEEPING BEAUTY PANTS

NIGHT SLEEPING BEAUTY PANTS  to tight and shape out your muscle body shape.  RM28.00 + RM6/10  POSLAJU SM/SS M Size : Waist ? 64-77cm Buttocks ? 87-100cm L Size : Waist ? More »

SET BERSALIN MAK BIDAN D’HERBS

SET BERSALIN MAK BIDAN D’HERBS (Kini Rahsia Rawatan Perbidanan Kampung Diwarisi) Harga Sebenar: RM199.00 Pos: + rm15 sm / rm30 ss Set ini Mengandungi produk-produk berikut : Pati Herba Mak Bidan D’Herbs More »

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP                                                         RM35.00 + RM6 POSLAJU FUNGSI ? Untuk pemutihan kulit muka dan badan serta celah2 lipatan badan? Diperkaya dengan Virgin Coconut Oil, Arbutin, Vitamin C More »

LOSYEN TRIM SERBA GUNA PATI HALIA ATIKA BEAUTI

LOSYEN TRIM SERBA GUNA PATI HALIA ATIKA BEAUTI  RM22.00 + RM6 POSLAJU Membantu membuang angin dalam badan. Sangat sesuai untuk urutan ibu-ibu lepas bersalin. Membantu melancarkan peredaran darah. Membantu menghapuskan lemak yang More »

BIDADARI DCL

Bidadari & Red Guara Cafe DCL Bidadari – DCL . Harga  Bidadari DCL 375 ml : RM 77.00  Harga  Bidadari DCL 250 ml : RM 53.00  POSLAJU RM6 /RM10 SM/SS . . More »

 

RONASUTRA MINERAL POWDER n RONASUTRA PELEMBAB

Ronasutra Mineral Powder & Pelembab

http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image001.png
HARGA: RM42 [HARGA SEBENAR RM48]

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs390.snc3/23800_102941533070127_100000628424176_89493_3602254_n.jpg
Ronasutra Mineral Powder
(Kekal sehingga 16 jam)
Kulit Sensitif? Berjerawat? Solekan Tak Tahan Lama?
Wajah anda mungkin alah pada bedal solekan biasa, bedak telkum atau sunblock cecair.Berubahlah kepada pilihan yang lebih baik! 
Kelebihan :
  • Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran dan bakteria;
  • Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan peeling, pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering;
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina;
  • Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat;
  • Merapi & menyerikan wajahdengan hanya satu sapuan. Tidak perlu guna faundation berasingan. Serbuk halus& lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit berminyak.
  • Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji;
  • Tiada tarikh luput.
  •  Diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat & merapi wajah anda. 
  • Berfungsi sebagai pelindung matahari, faundation serta bedak solekan.
  • Bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet dan pewangi! 
  •  
 TESTIMONI 


Posts:1194   Credits:1727   14-9-2011 12:42 | View this author’s posts

salam,

saya memang peminat setia Ronasutra ni.. dh 2 tahun lebih pakai bedak ni.. memang best dan menakjubkan.. sebelum ni kulit saya berjerawat teruk.. skang ni alhamdulillah, kulit makin elok.. glowing gitu.. bangun pagi pon xde berminyak.. jerawat xnaik.. memang best la.. xnak dh tuka pada bedak lain.. bedak ni memanmg serasi sangat dgn saya


then sajer tuko ngan RS nih…dah 2bulan pakai– rasa muka tak tebal pakai mekap(best)..ringan jer muka ramai gak org tegur muka dah glowing….tekstur kulit pun lembut ( samping2 tuh wat gak facial) — jerawat pun makin kurang …… apa2 pun, kalo ikut teknik pemakaian yg diberi….mmg best la…  aku pakai honey…..

 

Testimoni :

Jenis-jenis mineral powder :
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image010.png 
Ronasutra Mineral Powder in Cream Peach (01)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Cream Peach for pinkish, fairer skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image012.jpg


untuk kulit cerah kemerahan
(MENJADI PILIHAN RAMAI)
____________________________________________________

http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image014.png 
Ronasutra Mineral Powder in ‘Sawo Yellow’ (02)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Sawo Yellow – for yellowish, fairer skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image016.jpg
untuk kulit cerah kekuningan

____________________________________________________
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image018.png

Ronasutra Mineral Powder ‘Natural Buff’ (03)

2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Natural buff for yellowish, medium skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image020.jpg
untuk kulit sederhana kekuningan
(MENJADI PILIHAN RAMAI)
____________________________________________________
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image022.png 
Ronasutra Mineral Powder ‘Honey’ (04)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Honey – for reddish, medium skin tones.
http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image024.jpg
untuk kulit sederhana kemerahan

___________________________________________________
 http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image026.png
Ronasutra Mineral Powder ‘Mocha’ (05)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Mocha – for yellowish/ reddish darker skin tones.
untuk kulit gelap



Cara Penggunaan :

Tips untuk menggunakan mineral makeup ni. Kebanyakan daripada pengguna masih lagi tidak biasa dengan penggunaan mineral makeup. Takut kalau tersalah guna, akan mengakibatkan pembaziran & nampak kurang natural.

Menggunakan mineral make up sepatutnya digunakan bersama brush iaitu KABUKI brush. Kabuki brush sangatt lembut, meratakan mineral powder (menutup pores dgn efektif) & menjimatkan penggunaan mineral powder. Tapi disebabkan harga KABUKI brush ni agak mahal, tak ramai yg nak melabur semataa-mata untuk brush. But brush is one of the important factor when using mineral makeup.


http://rizi-biz.com/wp-content/themes/visoko-rizi/images/rona/image028.png

  1. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder.

  2. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span.Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.
  3. Gunakan brush kecil(brush utk eyeshadow),untuk menutup cela atau parut dimuka anda. (Seperti guna concealer)
  4. Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar)atau span pada bekas penutupdan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.
  5. Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan(circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.
  6. Anda boleh mengulang langkah diatasutk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher.
  7. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warnautk melakukan shading…bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini :-
  • Contohnya, utk shading di bahagian pipi gunakan ton warna sedikit gelap dari ton yg digunakan pada base kulit anda. (shading gelap di tepi pipi utk efek muka sedikit tirus). Utk kulit cerah yg sgt pucat, selepas guna base 01 yg sesuai dgn warna kulit, boleh gunakan sedikit ton 02 atau 03 utk menambahkan sedikit warna kulit.
  • Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.   _________________________________________________

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs020.snc6/167091_196010230412500_100000105743912_798432_2099791_n.jpg 

HARGA: RM42 [HARGA SEBENAR RM48]
.

Incoming search terms:

  • produk ronasutra (53)
  • bedak ronasutra testimoni (41)
  • kebaikan bedak ronasutra (41)
  • pelembab ronasutra (38)
  • ronasutra skin care (35)
  • krim pelembab ronasutra (34)
  • ronasutra murah (33)
  • ronasutra testimoni (25)
  • testimoni bedak ronasutra (18)
  • kebaikan bedak rona sutera (17)
  • testimoni ronasutra (17)
  • testimoni ronasutra skin care (17)
  • bedak ronasutera (16)
  • testimoni pengguna bedak ronasutra (15)
  • bedak ronasutra murah (14)
  • testimoni pelembab ronasutra (14)
  • produk rona sutera (13)
  • krim pelembab muka (11)
  • kebaikan ronasutra (10)
  • bedak ronasutra 2014 (10)
LidBeuatyMall.my - Copyright © 2012. SIHAT ANGGUN LANGSING - All Rights Reserved

Laman Web disediakan oleh : WebJualanOnline.com