ZIRANA MASSAGE BELT 3-IN-1

ZIRANA MASSAGE BELT 3-IN-1   RM150.00  To Order:- SMS/WhatsApp 013.7843044 Massage is known to increase blood flow, decrease stiffness and reduce symptoms of stress. This massage belt offers area specific targeting to More »

EGYPTIAN MAGIC CREAM

EGYPTIAN MAGIC CREAM (EMC)  1 jar (118g) = Rm125.00  + Rm6 / Rm10 poslaju SM/SS HUBUNGI:- SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: More »

CALIFORNIA BEAUTY SILHOUETTE SLIM ‘N LIFT

 CALIFORNIA BEAUTY SILHOUETTE SLIM ‘N LIFT RM50.00 + RM6 POSLAJU  To Order: SMS/WhatsApp 013.7843044 Drop 2 or even 3 Dress Sizes With ZERO Effort! California Beauty®’s Slim’n Lift™ Silouette is a revolutionary More »

NURBEAUTYLINE SOY COLLAGEN

NURBEAUTYLINE SOY COLLAGEN PREMIUM      Kandungan 13g x 10 sachet x 2 HARGA PEK PROMOSI RM50.00 UTK 2 KOTAK HARGA PASARAN RM 39.00 UTK 1 KOTAK To Order:- WA/SMS 013.7843044   RAHSIA More »

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR

WAIST TRIMMER 4 STEP SHAPE WITH FIR RM28.00 + RM6 POS LAJU BORONG MINIMUN 10 HELAI SMS UNTUK YANG SERIUS MEMBORONG SHJ. Memberi kesan seakan bersauna, selepas 30 minit pemakaian, kulit akan More »

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP

ORGANIC GLUTA KOJIC BLACK PEARL WHITENING SOAP RM35.00 + RM6 POSLAJU FUNGSI ? Untuk pemutihan kulit muka dan badan serta celah2 lipatan badan ? Diperkaya dengan Virgin Coconut Oil, Arbutin, Vitamin C More »

SPA & MA MATERNITY SET

SPA & MA MATERNITY SET Harga : RM 299.00 + POS RM10 SM / RM25 SS PROMOSI: LESS 10% —————————————————————————————————–  SMS / WhatsApp SAHAJA:  013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA More »

PHEROMISS

PHEROMISS RM 70.00 / 75.00  Sahaja  (Semenanjung/Sabah,Sarawak,Labuan) HARGA OFFER: RM65.00 + PosLaju Rm7/11 Sm/SS —————————————————————————————————–  SMS / WhatsApp SAHAJA:  013-7843044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR More »

DR JOHNSON SLIMMING PRODUCTS

DR JOHNSON SLIMMING 4 IN 1 SET HARGA: RM75.00 + RM10/15 POSLAJ SM/SS SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA More »

JUS PERAWAN GOLD

Juice- Perawan Gold Juice- Perawan Gold RM 35.00 Semenanjung RM 40.00 (Sabah/Sarawak/Labuan) Juice Perawan Plus Collagen 1001 Khasiat dapat mengembalikan keremajaan anda dan memberi keceriaan dan kebahagiaan dalam rumahtangga anda. Mereka yang More »

ONE DROP PERFUME

One Drop Perfume    One Drop Perfume SINGLE BOTTLE (10 ml) :  RM 25.00 (set biasa) RM27.00 (set celebrities)   . . Wangi Single Bottle Keluaran Terbaru . 1.Inspired by Apple Blossom, Body More »

ZIRANA BAMBOO SLIMMING KORSET 5-IN-1

ZIRANA BAMBOO SLIMMING KORSET 5-IN-1 HARGA: RM80.00 + RM10/15 POSLAJU SM/SS SMS / WhatsApp SAHAJA: 013-3923044 EMAIL: nlidahabi@gmail.com PEMBAYARAN:- MAYBANK: 012268204019 NOOR LIDA HABI MAT DIAN CIMB: 12470076001528 NOOR LIDA HABI MAT More »

UMAR 1001 RAHSIA KECANTIKAN

UMAR 1001 RAHSIA KECANTIKAN RM250.00 + RM6 POSLAJU FAKTA UMAR Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pengguna-pengguna setakat ini.Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dandiperkatakan melalui testimoni-testimoni seluruh Malaysia dan kini UMAR mula More »

SUPER WHITENING GLUTA KOJIC KOLAGEN SOAP

SUPER WHITENING GLUTA KOJIC  KOLAGEN SOAP RM30.00 + RM6 POSLAJU ? Diperkaya dengan gabungan 8 bahan utama terbaik produk kecantikan pada hari ini.. Glutathione Milk, Arbutin, Kojic, Kolagen,  Licorice, Rosehips, Vitamin C More »

AZANIS SCAR SERUM

AZANIS SCAR SERUM RAHSIA HILANGKAN KESAN PARUT DENGAN MUDAH   AZANIS SCAR SERUM HARGA : RM 70.00 SM/RM 80.00 SS  HARGA PROMOSI: RM 50.00 SM/RM 55.00 SS  FREE POSTAGE —————————————————————————————————– HARGA OFFER: RM65.00 More »

 

LEESA FORMULA PRODUCTS – LOBATA 500, BREAST ENLARGEMENT CREAM – BREAST FIRMING CREAM, GEGAN ROOT PLUS

Semenanjung Malaysia: RM 75.00
Sabah/Sarawak: RM 78.00
Brunei: $ 41.00

Ia adalah kapsul serbaguna untuk wanita yang sangat berkuasa (powerful) dan sangat berkesan (effective) kerana ia dirumus dengan ramuan 2 herba terbaik untuk wanita iaitu Pueraria Lobata (Ge-gen) dan Radix Angelica Sinensis (Dong Quai).

Lobata 500 mempunyai kandungan Pueraria Lobata atau Ge-gen sebanyak 300 mg (iaitu 7.5 kali ganda lebih dari Pueraria Lobata di dalam Gegan Root Plus) dan kandungan ekstrak Dong Quai sebanyak 200 mg.
Kedua-dua herba tersebut telah digunakan sekian lama secara meluas di dalam perubatan tradisional Cina dan Antarabangsa, khusus untuk keperluan kesihatan dan kecantikan badan wanita. Lobata 500 adalah 100% herba semulajadi tanpa tambahan tepung, bahan kimia, pewarna mahupun pengawet. Ia sangat selamat dan dikeluarkan oleh pengilang bertauliah ISO 9001 dan mempunyai status GMP.

KEPENTINGAN ESTROGEN UNTUK WANITA

Estrogen ialah hormon semulajadi badan wanita yang dihasilkan oleh sel-sel daripada ovari, glan adrenal dan lemak. Ia berfungsi untuk memelihara sistem reproduktif wanita iaitu rahim, kesuburan, peranakan termasuk payudara.
Semasa remaja: Estrogen diperlukan oleh badan pada waktu tumbesaran dan keremajaan untuk membina ciri-ciri kewanitaan seperti pembentukan badan dan payudara. Rendahnya penghasilan estrogen pada waktu tumbesaran remaja menyebabkan pembentukan bentuk badan menjadi kurus dan tidak menarik serta payudara yang kecil, leper dan rata.
Untuk wanita dewasa: Pertambahan usia akan memperlahan dan mengurangkan penghasilan estrogen dalam badan. Tahap estrogen yang rendah akan mengganggu keseluruhan sistem dan fungsi badan serta menjadikan imunisasi badan semakin lemah.
Kurangnya estrogen dalam badan juga menjadi punca proses penuaan, kekenduran kulit dan payudara, osteoporosis, ketidaksuburan, kekeringan dibahagian vagina, atropic vaginitis dan risiko sakit jantung.
Keseimbangan hormon dalam badan wanita juga dapat membantu memperlahankan proses menopaus dan mengurangi simptom menopaus seperti panas badan (hot flushes), emosi yang berubah dan tekanan.
Estrogen juga amat penting untuk mengawal kitaran haid dan kesuburan wanita. Penghasilan estrogen yang tidak menentu juga adalah punca yang menyebabkan penyakit Sindrom Sebelum Haid (PMS) dan Ketegangan Sebelum Haid (PMT).

Perkara-perkara di atas menunjukkan kepentingan estrogen terhadap sistem badan wanita. Ketidak seimbangan hormon dalam badan dan kehilangan estrogen akibat pertambahan usia perlu diganti semula melalui kaedah yang selamat dan berkesan. Kaedah yang selamat, mudah dan berkesan adalah melalui sumber semulajadi, seperti tumbuhan.

Kajian telah membuktikan bahawa phytoestrogen dari tumbuhan adalah agen terbaik untuk menambah dan menggantikan semula estrogen yang hilang dari tubuh wanita. Antara tumbuhan yang mempunyai phytoestrogen untuk menghasilkan kesan yang serupa dengan estrogen tersebut ialah Pueraria Lobata atau Ge-gen. Phytoestrogen di dalam Pueraria Lobata sangat berguna untuk tujuan di bawah :

 • Kompaun aktif dalam Pueraria Lobata dapat bertindak sebagai anti-oksida untuk mengganti kehilangan estrogen asal dan meningkatkan sistem imunisasi badan.
 • Membantu memperbaiki simptom menopaus, mengurangkan kesakitan yang dialami akibat masalah menopaus dan hot flushes, dengan ciri-ciri menyeimbangkan hormonnya. Ia juga menyediakan nutrien untuk mengurangkan kesan perubahan psikologi dan fisikal akibat proses menopous.
 • Membantu mendapatkan bentuk tubuh badan yang cantik, payudara yang lebih tegang, besar dan montok pada gadis-gadis remaja serta menegangkan kulit dan bentuk badan kepada wanita yang telah berumur.
 • Membantu mengurangkan vagina atropi, dan kekeringan di bahagian vagina. Ia juga amat baik untuk wanita yang telah membuat pembedahan membuang ovari dan uterus (hysterectomy).
 • Membantu mengaktifkan penggantian sel-sel baru pada membran vagina, mendorong penghasilan sel-sel baru, dan mengurangkan kegatalan.
 • Kajian epidermiological menunjukkan kanser payudara pada wanita di China dan Jepun adalah 15 kali lebih jarang berlaku apabila dibandingkan wanita-wanita barat. Ini telah dikaitkan dengan pengambilan tumbuhan-tumbuhan di Asia yang banyak terdapat phytoestrogen di dalamnya seperti Lobata atau Ge-gen.
 • Isoflavone juga mempunyai ciri-ciri mencegah kanser payudara.
DONG QUAI

Selain dari Pueraria Lobata yang kaya dengan hormone tumbuhan phytoestrogen, Dong Quai juga dipercayai mempunyai sifat “adaptogenic” (menyeimbangkan) hormon wanita. Secara tradisi, ia lebih dikenali sebagai “ginseng wanita”. Ia adalah herba untuk wanita yang paling dikagumi di China , dan semakin popular serta digunakan secara meluas di seluruh dunia masa kini.
Dong Quai adalah sejenis akar tumbuhan herba yang tumbuh di kawasan lembab pergunungan, di tepian sungai dan kawasan pantai terutamanya di Negara China dan Korea .

Kajian secara klinikal dan farmasi telah mula dibuat seawall 1920-an yang menunjukkan Dong Quai kaya dengan Vitamin B12 dan Vitamin E, selain mempunyai semua kebaikan dari segi penggunaannya sebagai tonik untuk wanita.

Semenjak berabad dahulu, Dong Quai telah digunakan di Korea dan China untuk membantu pelbagai masalah wanita seperti :

 • Menambah darah dan melancarkan perjalanan darah.
 • Mengurangkan “hot flushes” ketika menopous
 • Mengubati “insomnia” dan menstabilkan tekanan darah
 • Mengurangkan PMS, mengubati dismenorrhea (kesakitan haid), amenorrhea (ketidakhadiran haid), menorrhagia (kitaran haid tidak normal), mengawal kitaran haid, pendarahan uterine, kesakitan abdomen selepas melahirkan anak.
 • Mengubati hepatitis dengan cara membekalkan lebih oksigen kepada paru-paru, merendahkan kadar degupan jantung.
 • Digunakan secara tradisi untuk mengubati anemia, arthiris, migrain, penyakit kardio-vaskular, menghasilkan sel darah, mengatasi masalah sembelit.
 • Memudahkan proses bersalin dan membantu proses penyembuhan.
 • Menambah syahwat.
FUNGSI
 •  Membantu meningkat, memelihara dan seimbangkan HORMON WANITA.
 • Membantu memberi pertumbuhan dan saiz payudara yang menarik semasa remaja
 • Membantu menegang dan melambatkan pengenduran serta pengecutan payudara
 • Membantu membentuk kontur badan menarik dan lekuk penuh feminine
 • Membantu memelihara SISTEM REPRODUKTIF iaitu rahim, kedatangan haid, kesuburan dan peranakan wanita.
 • Membantu memperbaiki simptom menopause seperti melambatkan proses menopause dan mengurangkan kesakitan yang dialami akibat menopause seperti ‘hot flushes’ dan sebagainya.
 • Memberi keseimbangan kepada rembesan cecair vagina, melembabkan yang kering dan mengeringkan yang basah.
 • Membantu menambah syahwat dan keinginan seks wanita
 • Membantu wanita yang telah menopause dengan membekalkan hormon alternatif dari tumbuhan untuk mengurangi masalah seperti kekeringan vagina, kurang bernafsu, panas baran dan sebagainya.
 • Membantu menyumbang hormone alternatif kepada wanita yang telah menjalani pembedahan pembuangan rahim (hysterectomy)
 • Membantu menegangkan kulit dan memberi AWET MUDA

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Semenanjung Malaysia: RM36.00
Sabah/Sarawak: RM39.00
Brunei: $21.00

Breast Firming Cream adalah dari ekstrak herba Pueraria Mirifica yang terbukti kaya dengan phtyestrogen yang dapat bertindak mengubati ketidakseimbangan hormon wanita yang menyebabkan payudara kendur.
Ia membantu mengimbangkan hormon wanita untuk mengaktifkan pembinaan tisu, menegangkan tisu kulit, mengembangkan tisu lemak dan ligamen di sekeliling payudara untuk memberi sokongan dan membentuk kembali payudara supaya lebih tegang, kenyal dan montok.

FUNGSI
 • Menghalang kulit mengendur dan payudara mengeleber dengan efektif & hasil yang boleh dilihat.
 • Memperbaiki penonjolan payudara melalui formula menegangkan kulitnya.
 • Membantu menghalang payudara dari berubah bentuk dan mengecil dengan cepat. Baik digunakan awal (selepas bersalin dan berhenti menyusukan anak pertama) untuk membantu mengurangkan kesan penuaan terutamanya payudara mengecil dan mengendur apabila berhenti menyusukan.
 • Merangsang pembinaan tisu payudara untuk bentuk yang kental dan tegang melalui bahan kandungan semulajadinya.
 • Membantu ketidakseimbangan hormon yang menyebabkan penegangan payu dara yang lembab serta kesan kendur yang cepat. 

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Semenanjung Malaysia: RM55.00
Sabah/Sarawak: RM58.00
Brunei: $31.00

Breast Enlargement Cream adalah formula terbaru untuk memaksimumkan saiz payudara yang sentiasa diidami semua wanita. Ia telah diuji secara klinikal, lembut dan lebih konsentrasi, menyerap jauh ke dalam untuk membesar, mencantik dan mengental payudara, menghasilkan saiz yang diingini dengan bentuk yang montok dan menggoda, idaman semua wanita dengan cara pantas dan selamat tanpa kesan sampingan. Kandungan Pueraria Mirifica di dalamnya dapat memberikan keseimbangan hormon yang berupaya memanjang dan menambahkan cabang saluran susu yang bersambung ke puting payudar untuk saiz yang lebih berisi dan montok.

Fungsi
 • Memanjangkan pembuluh susu, merangsang dan mengembangkan tisu lemak untuk payudara yang lebih tegang, berisi dan montok.
 • Menyeimbangkan kolagen dan hormon wanita & kelenjar, serta menghasilkan sel kulit baru untuk payudara yang lembut dan cantik.
 • Menghasilkan kesan yang dapat dilihat antara 1 hingga 3 bulan, dan pembesaran payudara antara 1 hingga 3 inci.
 • Mempunyai sifat melawan penyakit kanser payudara, serta menghalang menopouse dan osteopkaorosis.
 • Menyerap jauh lebih ke dalam. Lebih pekat, berbau wangi serta lembut dengan tekstur yang tidak melekit dan tidak mengotorkan pakaian anda.
 • Menghalang pembentukan selulit seawalnya.

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Semenanjung Malaysia: RM100.00
Sabah/Sarawak: RM103.00
Brunei: $54.00

Penggunaan Set BodyBeauty (untuk penjagaan dari luar) akan lebih berkesan sekiranya ia diambil bersama Gegan Root Plus (untuk penjagaan dari dalam) di mana dua gandingan lengkap dari luar dan dalam yang kaya dengan phyroestrogen tertinggi iaitu dari Pueraria Mirifica di dalam BodyBeauty dan Pueraria Lobata di dalam Gegan Root Plus berupaya untuk memberikan payudara yang tegang, montok dan menawan.
Gegan Root Plus ialah kapsul asli Pueraria Lobata yang telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor kelulusan MAL20020232T dan dirumus serta dikilangkan oleh pengilang yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice) di bawah seliaan doktor bertauliah. Gegan Root Plus dari Leesa Formula dihasilkan dari ekstrak semulajadi Pueraria Lobata asli dengan kandungan 100% herba semulajadi.

FUNGSI
 • Meningkatkan, memelihara dan menyeimbangkan hormon wanita
 • Memberi bentuk badan menarik dan membesarkan payudara semasa tumbesaran remaja
 • Menegang, membentuk, menyihat dan menggebukan payudara wanita dewasa/ berumur
 • menyokong kembali keupayaan sistem dalaman re-produktif wanita
 • memberi keseimbangan kepada rembesan cecair vagina: melembabkan untuk vagina yang kering dan mengetatkan untuk vagina yang berair/longgar
 • melambatkan proses menopouse dan menyediakan nutrien untuk membantu mengurangkan kesan perubahan psikologi dan fizikal akibat proses menopous
 • Melambatkan proses penuaan dan membantu menegangkan kulit serta memberi awet muda

post signature

Incoming search terms:

 • pueraria plus cosway (43)
 • nn pueraria plus cosway (23)
 • testimoni lobata leesa formula (20)
 • khasiat lobata leesa formula (17)
 • dr sasaki products (14)
 • khasiat lobata (14)
 • lobata (12)
 • lobata 500 testimoni (12)
LidBeuatyMall.my - Copyright © 2012. SIHAT ANGGUN LANGSING - All Rights Reserved

Laman Web disediakan oleh : WebJualanOnline.com